Veel nieuwe IT initiatieven leunen sterk op het supply-chain concept (waarde-ketens) om gegevens te verrijken met gegevens van partners of de overheid.
API’s worden daarom, naast een veiligheidsrisico, ook een zakelijk risico omdat ze een enorme impact kunnen hebben op de stabiliteit van de bedrijfsprocessen.

Nieuwe waarde-ketens worden steeds sneller gerealiseerd, maar helaas worden zaken als beheer, security en life-cycle management niet altijd even goed geborgd in de organisatie.

“In 2025 wordt slechts 50% van de Enterprise API’s beheerd." Gartner

Technical debt

De “technical debt” is, zeker tijdens de Covid-periode enorm opgelopen. De belangrijkste reden om juist nu actie te ondernemen is de schrikbarende stijging van het aantal security incidenten die direct in verband gebracht kunnen worden met de API Infrastructuur van organisaties. Het aantal API gerelateerde aanvallen is tussen 2021 en 2022 gestegen met meer dan 280%.

Meer APIs, meer beheer!

Wanneer veranderd het “beheren” van API’s in API Mediation? Het toegenomen gebruik van API’s zorgt niet alleen voor veiligheidsrisico’s maar is in veel gevallen zelfs een zakelijk risico.

 

Frank Arts, Chief Strategy Officer en Founder van Enable U vertelt over API Mediation. Wat zijn de trends en wat hoe moet uw organisatie omgaan met deze uitdagingen?

Hoe verder?

Of u nu besluit om API Mediation met uw eigen staf te implementeren of dat u daar liever een specialist voor in de arm neemt, wij helpen u verder.

Doe de grondige Architectuurscan!

Samen met uw staf kijken onze integratiespecialisten naar:

  • de architectuur van uw componenten en integratieprocessen
  • de standaarden, processen, best practices en ontwerpprincipes waar iedere integratie aan moet voldoen
  • het gebruik van uw huidige componenten in relatie tot de nieuw opgestelde architectuur
  • het positioneren van uw producten in uw organisatie zodat afwijkende initiatieven snel geconstateerd worden
uitgelicht ARCHITECTUURSCAN

Ja, ik lees graag meer over de Architectuurscan.

Vul uw gegevens in en ontvang direct meer informatie over de grondige Architectuurscan van uw omgeving door Enable U.