Tijdens de Integratie Kennissessie (IKS) wisselen
we ervaringen en ideeën uit over relevante thema’s binnen overheids- en onderwijsorganisaties. 

Op 16 juni organiseren we een LIVE kennissessie.

De rol van IT binnen overheids- en onderwijsorganisaties verandert van het gebruik van technologie om bestaande processen en functies te automatiseren naar het gebruik ervan als impuls om de bedrijfsresultaten en organisatiedoelstellingen te versnellen en te verbeteren. Deze verandering is van strategisch belang en dringt door in alle facetten van iedere organisatie.

Instellingen die deze verandering omarmen hebben de sleutel tot succesvolle digitale transformatie gevonden. Maar er zijn een heleboel organisaties die worstelen met verschillende vraagstukken, waaronder:

  • Hoe om te gaan met complexiteit van het applicatielandschap bij de combinatie van Cloud-en Lokale Applicaties?
  • Hoe om te gaan met Selective Outsourcing en Leveranciersmanagement?

In deze Integratie Kennissessie LIVE zullen we ingaan op deze en andere vraagstukken in een tweetal plenaire sessies, voor zowel overheidsorganisaties als onderwijsinstellingen. Ook bieden we u de gelegenheid om in gesprek te gaan met onze L7, Boomi en Adeptia productspecialisten en delen we de Managed Integrations Roadmap. 

De Integratie Kennissessie vindt plaats op

donderdag 16 juni van 12:00 tot 17:00

in het Muntgebouw in Utrecht.

Programma
Plenair

12:00   
Inloop en Lunch

De productspecialisten Lester Scheidema, Remco Dekker en Jimmy de Leeuw staan voor u klaar
om uw vragen over integratie tooling te beantwoorden.

13:00   Opening
Dagvoorzitter Kjell Lutz 

13:15   Toekomstvisie Enable U
Niels Beckers, CCO Enable U, zal aan de hand van de ervaringen van Enable U een beeld schetsen van de toekomst. Een toekomst waar alleen organisaties die hun integratie strategie op orde hebben nog kunnen voldoen aan de hoge verwachtingen die de maatschappij stelt aan overheden, onderwijsorganisaties en het bedrijfsleven.

Tracks voor:
Overheid

Kees Groenenveld-1
14:00-14:30 
Kees Groeneveld |Op een kruising van wegen: Hebben gemeenten ICT-marktmacht? Gemeenten zijn toe aan een fundamentele heroriëntatie op de manier waarop zij hun processen met ICT ondersteunen. Zij besteden veel uit aan externe leveranciers en providers. Dat heeft voordelen, maar het leidt ook tot onnodige versnippering van kennis, capaciteit en middelen. De groeiende kenniskloof en afhankelijkheid tussen gemeenten en hun ict-leveranciers vergroten de kwetsbaarheid en beperken innovatiesnelheid. Gemeenten zijn nu zelf aan zet om dit te doorbreken.

 
Jimmy
14:30 - 15:00
Jimmy de Leeuw Vraag aan 10 mensen wat ze verstaan onder “integreren” en je krijgt 7 verschillende antwoorden. Industrie veteraan Jimmy de Leeuw neemt u mee en laat met behulp van 3 totaal use cases zien waarom “slim integreren” voor iedereen iets anders kan betekenen.

Tracks voor:
Onderwijs

Jascha-rechts
14:00-14:30 
Jascha Gregorowitsch spreekt over de centrale rol die integratie binnen het onderwijslandschap heeft en hoe Enable U vanuit dit perspectief bij kan dragen aan de huidige ontwikkelingen.



Heleen-links
14:30 - 15:00 
Heleen Duinker presenteert in een use case hoe onderwijsinstellingen aan de almaar toenemende wensen voor digitale transformatie kunnen voldoen. De focus ligt hierbij op het aanscherpen van de interne organisatieprocessen, zoals het dynamisch en in real time verwerken van rooster-en locatie informatie en het verwerken van informatiedeling. 



 

15:00-15:30 Coffeebreak

Siarhei-Baidun
15:30- 16:00
Siarhei Baidun
 presenteert de laatste technische ontwikkelingen binnen Enable U. Met speciale aandacht voor de Connection Catalogue, de doorontwikkeling van OpenTunnel en de Managed Integrations Roadmap krijgt u een inzicht in de ontwikkelingen waar iedereen al op korte termijn voordeel bij zal hebben. Beter overzicht van bestaande koppelingen en integraties, verbeterde technologie om nieuwe standaards nog beter te ondersteunen en natuurlijk inzicht in onze plannen voor de langere termijn.

Marc
15:30-16:00
Marc de Vries heeft vergaande kennis van het onderwijs integratie landschap. Hij heeft al vele integraties gerealiseerd binnen het onderwijs, en zal ons meenemen in de praktijkervaring die hij heeft opgedaan. Hij deelt de aanpak voor organisaties om tot een technische oplossing te komen, waaronder het technisch ontwerp, de sequence flow en de realisatie er van.

 

Programma
Plenair vervolg

16:00-16:20 Marcel den Hartog In een tijd waar organisaties, die nog maar aan het begin staan van hun Digitale Transformatie,
worden geconfronteerd met tekorten aan ICT personeel en hogere kosten zullen er moeilijke keuzes gemaakt moeten worden.
Marcel den Hartog spreekt over de voordelen en uitdagingen van Selective Outsourcing als één van de mogelijkheden om aan
deze zaken het hoofd te bieden.


16:20-16:30
Afsluiting Dagvoorzitter en Niels Beckers

16:30-17:15
Borrel

 

U kunt zich hier registreren.
Wij kijken er naar uit u te mogen ontvangen op donderdag 16 juni.

headerimge kopiëren