Op donderdag 29 juni organiseren we een digitale Integratie Kennissessie (IKS). Tijdens de IKS wisselen we ervaringen en ideeën uit over relevante thema’s binnen overheids- en onderwijsorganisaties. Deze keer staat 'De datagedreven organisatie' centraal. 

 

 

De IKS vind online plaats op donderdag 29 juni

Programma

 

Start 15:00

 

koen shape

Koen Bakker (Teammanager Informatiebeheer/Lead Gegevensmanagement Expertisecentrum Data & A.I. Gemeente Den Haag) 

Neemt u mee in zijn ervaringen van meer dan 15 jaar werken bij de gemeente Den Haag. Onder andere die van het vastleggen van de inmiddels meer dan 1200 gemeentelijke processen.

 

Koen is één van de belangrijkste initiatiefnemers van https://irma.denhaag.nl, een website waar het Informatiebeheer Referentie Model Architectuur (IRMA) van de gemeente Den Haag uitgebreid is beschreven. Daar vind je ook zaken als beschrijvingen van de Metadata, alle stam- en vertaaltabellen en andere zaken die belangrijk zijn om datagedreven te werken.

 

marcel shape

Marcel den Hartog (Trend & Development Expert Enable U) vertelt hoe je kwalitatief betere en veiligere informatie maakt vanuit beschikbare data.

 

Veel organisaties hebben de wens om datagedreven te werken. Er moet een doordachte integratiestrategie en architectuur zijn om de gegevens te verzamelen waarmee een organisatie werkelijk “datagedreven” kan worden. Daarin moeten vragen beantwoord worden als: 

  • Wat zijn onze procedures precies en welke data is daarvoor nodig?
  • Hoe kunnen logische verbanden worden gelegd tussen databronnen?

Pas als er een integratiestrategie met de bijbehorende oplossingen is gedefinieerd kunnen beleidsmedewerkers zich serieus richten op de informatievraag.

 

lars shape

Lars Haarler (Presales Consultant Enable U) neemt u mee bij de aandachtspunten voor de veilige toepassing van datagedreven werken met meerdere partijen. In deze strategische sessie leert u hoe u belangrijke valkuilen in uw ICT-architectuur en in uw databeveiliging voorkomt.

 

16:15 uur - einde programma

Wij kijken ernaar uit u digitaal te ontvangen op donderdag 29 juni om 15:00.

Schrijf u hier in.